Aalto Haitek etsii uutta toimitusjohtajaa

Kaikki uutiset/Tekniikka/Työelämä

Pörssiyhtiöitäkin johtanut Jouni Heinonen hallituksen puheenjohtajaksi

Aalto Haitek Oy:n vuoden 2017 lopulla Toholammille tuoneen Janne Honkalan puheet ja toiveet alkavat käydä toteen. Yritys osti viime vuoden lopulla Valiolta tyhjillään olleen juustolan tilat. Neliöitä tuli yli 11 000. Lähtökohdat yrityksen kehittämiselle ovat hyvät. Se tiedetään, että vetoa on, Viikko sitten valittu uusi hallitus luo yritykselle uusia suuntaviivoja.

Kun hallituksen puheenjohtajaksi valittu Jouni Heinonen yleensä astuu ovesta sisään, se tietää usein saneerauksia. Tällä kertaa ollaan aivan erilaisessa tilanteessa.

– Meidän täytyy löytää oikeat yhteistyökumppanit ja pitää saada aikaan tehdas, joka toimii, Heinonen sanoo.

Hän kertoo, että juustolan tiloissa on paljon sellaista tavaraa, jolla yritys ei tee mitään. Ne myydään ja sen jälkeen tilat kunnostetaan.

– Tästä aloitetaan. Me etsimme parhaillaan myös toimitusjohtajaa ja muitakin avainhenkilöitä yritykseen. Toimitusjohtajan valinta tapahtuu kesään mennessä. Janne Honkala toimii jatkossa yrityksen teknisellä puolella, Heinonen tarkentaa.

Aalto Haitek suunnittelee, kehittää ja valmistaa erilaisia lisäaineettomia, kestäviä sekä terveellisiä innovaatioita puuteollisuuden käyttöön. Kun yhdistetään rakennusmenetelmien viisaus ja uusi yrityksen teknologia, voidaan puurakennusteollisuus viedä aivan uudelle tasolle. Siinä koko rakenteeseen kohdistuva kuormitus jakautuu tasaisesti, jonka ansiosta voimme rakentaa massiivisia puurakenteita, jotka kestävät vuosisatoja. Yritys aloittaa myös  tutkimustyön Aalto-yliopiston kanssa, jotta paremmuus voidaan osoittaa myös paperilla.

Jouni Heinonen sanoo, että maailmalla näistä asioista ollaan innostuneita.

– Toholammilla metsä on ympärillä eli raaka-aine on lähellä. Toiminta sopii tänne hyvin. Täällä on myös ihmisiä, jotka ymmärtävät puuta.

Aalto Haitek on saanut Mäntsälän projektin rakennustoimitukset valmiiksi ja Huopalahden osalta ne ovat loppusuoralla. Lisäksi on ollut siltatoimituksiaYritys on työllistänyt kymmenkunta henkilöä, mutta missä ollaan vuoden kuluttua.

– Tuotanto on varmasti siirtynyt juustolan tiloihin. Todennäköisesti yrityksellä on merkittävästi enemmän työntekijöitä kuin nyt, mutta kuinka paljon, sitä en uskalla lähteä arvioimaan, Heinonen toteaa.

Aalto Haitekin hallituksessa istuvat puheenjohtaja Jouni Heinosen lisäksi rahoituksesta vastaava SijoittajaPROn Matias Itkonen, Aalto-yliopiston opettaja, arkkitehti Julia Hertell ja ohjelmistoinsinööri Juho Honkala Ilmajoelta.

Jouni Heinonen

– Minä olen karjalaisen evakon ja etelähämäläisen sekatyömiehen poika. Olen syntynyt Hausjärvellä vuonna 1960.

Miehen koulutie alkoi Hausjärvellä, jossa hän kirjoitti myös ylioppilaaksi. Tämän jälkeen opiskelu jatkui Tampereen teknillisessä korkeakoulussa koneenrakennuslinjalla. Tämä oli Heinoselle merkittävä paikka, sillä hän tapasi täällä toholampilaisen Pirkko-Liisa Lintilän eli tulevan vaimonsa.

– Olemme edelleen naimisissa ja meillä on kaksi aikuista tytärtä, Heinonen huomauttaa. He asuvat Sveitsissä.

– Opiskeluaikana kävimme useinkin Toholammilla ja Sveitsistäkin kävimme joka kesä viikon tai kahden lomalla Määttälässä lasten kanssa. Se on hieno paikka. Kaunis maatalon pihapiiri ja eläimiä. Edelleenkin pyrimme käymään Toholammilla mahdollisuuksien mukaan.  

Työkokemus:

  • Falcon Chemicalstuotepäällikkö
  • Nokia-Maillefer (listattu Sveitsissä): kehitysinsinööri, kehityspäällikkö, tuotantopäällikkö, divisioonan johtaja, toimitusjohtaja
  • Gurit (listattu Sveitsissä): toimitusjohtaja
  • Plumettaz (perheyritys Sveitsissä): toimitusjohtaja
  • Viimeiset kahdeksan vuotta: hallitusammattilainen, konsultti, osakkeenomistaja
Aalto Haitekin tuotanto siirtyy takana näkyviin entisen juustolan tiloihin. Aalto Haitek Oy:n hallituksen puheenjohtajana on viikon verran toiminut Jouni Heinonen. Hän on alan ammattilainen.