Aurolahden suunnittelutoimisto kulkee ajan hermolla

Kaikki uutiset/Tekniikka/Työelämä

Aurolahti 3D suunnittelutoimisto Oy:n toimisto sijaitsee Valion tyhjilleen jättämissä avarissa konttoripuolen tiloissa, jossa työskentelee tällä hetkellä yrityksen omistajan, toimitusjohtaja Janne Aurolahden, lisäksi kolme miestä: suunnitteluinsinöörit Joni Jokilehto ja Juho Haapakoski sekä laserkeilauskoordinaattori Markus Virkkala.

Yrityksellä on Valion tiloissa myös protopaja, jossa suunnittelun tilaajalle voidaan tehdä esimerkiksi ensimmäinen tuote, joka edesauttaa suunnittelun tilannutta yritystä tuotteen jatkovalmistuksessa.
– Lisäksi se on yksi tärkeä vaihe meidän suunnittelijoillemme, jotta he näkevät heti valmiin tuotteen, Aurolahti toteaa.

Janne Aurolahti aloitti yritystoiminnan vuonna 2012. Tätä ennen hän oli ehtinyt toimia vieraan palveluksessa, viimeksi YIT:n kunnossapitopuolella.
– Nuo ajat olivat arvokkaita, kun ajattelee yrittäjän taivalta. Tuolloin muodostui kontakteja, jotka ovat olleet yrityselämässä tärkeitä, Aurolahti huomauttaa

Hän nostaa esiin myös Toholammin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen arvon.
– Siellä oli käytännön tekemistä, mutta myös suunnittelua. Sieltä sai hyvän pohjan työelämään ja yrittäjän hommaan. Opinahjo innosti työhön, Aurolahti sanoo ja harmittelee, että koulu katosi Toholammilta.

Aurolahti 3D suunnittelutoimisto tekee töitä paljon kone- ja laitesuunnittelun parissa. Nyt keväällä tehty investointi mahdollistaa laserkeilauksen käytön, johon yrityksellä on oma laitteisto. Yrittäjä pelkistää laitteen käyttömahdollisuuden ja kuvaa sitä osin mittanauhan korvaajaksi. Tosin hinta on jonkin verran kalliimpi. Laiteinvestointi oli useita kymmeniä tuhansia euroja.
– Nyt ei tarvitse mittanauhan kanssa kulkea, kun laserkeilaus kuvaa tilan miljoonien pisteiden, pistepilvien, avulla. Se on pohjana suunnittelulle. Se tuo laatua ja osaltaan helpottaa tehtävää suunnittelua.

Tällä hetkellä suunnittelupuolella on vilkasta. Aurolahti kertoo töitä tehdyn pääsääntöisesti elintarviketeollisuudelle.
– Olemme suunnitelleet teollisuuteen erilaisia materiaalinkäsittelyratkaisuja, kuten esimerkiksi kuljettimia ja automaattisia lavankäsittelylaitteita. Lisäksi olemme suunnitelleet hoitotasoja ja säiliöitä, sekoittimia ja putkistoja teollisuuden tarpeisiin. Suunnittelu riippuu paljon asiakkaan tarpeista. Välillä suunnittelemme myös kaivinkoneen lajittelu- ja purkukouria, sekä perävaunuja. Meillä on hyvin laaja rintama töiden suhteen. Suunnittelemme monenlaista. Monet suunnittelutehtävät ovat varsin pitkäkestoisia, toimitusjohtaja huomauttaa.

Tulevaisuuden Janne Aurolahti näkee yrityksen kannalta valoisana.
– Emme ole asettaneet mitään kovia kasvusuunnitelmia. Tällä porukalla mennään eteenpäin. Meillä on nuoret asiansa osaavat työntekijät. Heidän viihtymisestään pitää huolehtia, sillä hyvistä suunnitelijoista on nyt pula. Meillä pitää olla mahdollisuus porukan kehittämiseen ja huolehtia siitä, että työntekijöillä on mahdollisuus käyttää ajanmukaisia työvälineitä.

Monenlaista. Toimitusjohtaja Janne Aurolahti sanoo, että monet suunnittelutehtävät ovat varsin pitkäkestoisia.
Laserkeilausta. Markus Virkkalalla on homma hallussa.
Töitä riittää. Juho Haapakoski ja Joni Jokilehto ovat jo suunnittelutoimiston vakiomiehistöä.

 

Uusimmat aihealueella Kaikki uutiset

Siirry Alkuun