Huoli seurakunnasta myös joulun alla

Politiikka/Työelämä/Vapaa-aika

Pari kuukautta sitten toholampilaiset luovuttivat kirkkovaltuustolle nimiadressin, jossa vedottiin siihen, etteivät seurakunnan luottamushenkilöt säästäisi nuorisotyöstä. Tuolloin oltiin lakkauttamassa nuoriso-ohjaajana toimivan Jani Heininevan virkaa. Tilanne rauhoittui, mutta nyt seurakunnassa karsitaan euroja varhaiskasvatustyöstä.

– Minna Koskela on irtisanoutunut tehtävästä ja hänen tilalleen ei palkata uutta henkilöä, Minna Lankinen totesi tiistai-iltana, kun hän oli aloittamassa porukkansa kanssa joululaulujen ympärille koottua tapahtumaa. Siitä saatava tuotto meni seurakunnan vintin nuorisotyöhön.

– Kyllä tällainen koettelee vapaaehtoistyötä. Nyt me tietysti pelkäämme, että kuinka käy nuorten leirien ja donkkiskerhojen. 

Nuorisotyön puolesta nimiadressia keräämässä ollut Minna Lankinen sanoo, että suuri määrä ihmisiä osoitti tuolloin, että seurakuntaa halutaan rakentaa yhdessä.

– Meidän seurakuntalaisissa on paljon potentiaalia, mutta todennäköisesti kaikkia ei taideta enää hyväksyä edes vapaaehtoistyöhön. Olen kokonaisuudessaan erittäin huolestunut meidän seurakuntamme tilasta, Lankinen totesi.

Jonna Lankinen (vasemmalta), Janina Lamu ja Minna Lankinen musisoivat Keskuskahvio Pubissa seurakunnan nuoristyön hyväksi järjestetyssä tapahtumassa. Myös Tiernapojat kantoivat oman kortensa kekoon yhteisen asian hyväksi.