Luoma jatkaa varapuheenjohtajana – Petteri Seppälä Toholammin Yrittäjien puheenjohtajaksi

Kaikki uutiset/Työelämä

Toholammin Yrittäjien puheenjohtaja on vaihtumassa. Kahdeksan vuotta yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana toiminut Heikki Luoma halusi siirtyä hieman sivummalle.

– Muistan, kun edeltäjäni Kari Kangasvieri halusi vaihtoon viiden vuoden jälkeen. Sekin aika tuntui pitkältä silloin, kun aloitin, mutta tässä luiskahti nyt näinkin pitkään, Luoma naurahtaa.

Hän toki jatkaa yhdistyksen varapuheenjohtajana, mutta puheenjohtajan nuijan ottaa nyt käteensä Petteri Seppälä, Lampin Atkmies.

Heikki Luoma koki kahdeksan vuoden taipaleellaan monenlaista.

– Eittämättä mieliinpainuvin on ollut se, kun Finn Spring sai valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon Joensuussa vuonna 2017. Me olimme tietysti paikalla.

Kun Luoma ja vuoden alussa puheenjohtajan paikalle tuleva Petteri Seppälä puntaroivat tulevia järjestön haasteita, yhdeksi nousee yrittäjien eläköityminen.

– Yrittäjän eläköityessä pienillä paikkakunnilla jatkajan löytäminen monessa tapauksessa on haasteellista. Syntyy herkästi tyhjiä tiloja. Niihin järkevän toiminnan löytäminen on puolestaan todella haasteellista.

– Etätyöstä on puhuttu paljon, mutta siihen täytyisi löytää vielä joitakin sopivia täkyjä, jotka kokoaisivat etätyöntekijöitä työyhteisöiksi tyhjilleen jääviin tiloihin.

Toholammilla noin 40 prosenttia yrittäjistä kuuluu järjestöön.

– Meidän pitää muistaa kertoa yhdistyksen tuomista eduista ja tukiverkostosta, jota me myös tarvitsemme, Seppälä ja Luoma toteavat.

Miehet kertovatkin, että heti ensi vuoden alkupuolella Toholammin yrittäjäyhdistys lähestyykin yrittäjiä ja kyselee toiveita. Mitä yhdistykseltä oikein odotetaan ja mitä pitää tehdä.

Valintojen lisäksi yrittäjien kokouksessa palkittiin myös vuoden yrittäjä. Palkinnon sai merkittävä toholampilaisyritys Pramia Plastic. Palkinnon vastaanottivat yrittäjä Marko Mäkinen ja tuotantopäällikkö Jari Korkiakangas.
Toholammin Yrittäjien puheenjohtajaksi vuoden alussa nousee Petteri Seppälä (vasemmalla). Kahdeksan vuotta puheenjohtajana toiminut Heikki Luoma siirtyy varapuheenjohtajaksi.