Sytykettä Lampilta

Kaikki uutiset/Työelämä

Toholammilla tarvitaan lisää työntekijöitä. Pienviljelijä Ilpo Wennström on saanut mieluisen tehtävän. Hän pääsee kärventämään ministeri Lintilää Toholammilla järjestettävässä rekrytapahtumassa. Oheiselta videolta voit katsoa tarkemmin mistä on kysymys. Tapahtuman esite on tämän uutisen liitteenä, kun luet eteenpäin. Jos haluat säilyttää jännityksen, lopeta lukeminen nyt ja katso video.

Videon puhe tekstinä

Tapahtuman esite

Hei minä oon Ilpo, pienviljelijä Toholammin Härkänevalta. Me asutaan vaimon kans täsä tätä tilaa. Mutta on me yritetty täsä tätä laajentaakki, sen verran kuitenki, että käsilypsystä on nyt luovuttu ihan vain sen takia että kö vaimo on vähä semmone hitaan sorttine.

Lehemiä meillä on reilu kaks ja puoli sataa ja nuorkarja päälle. Maijjothan meillä menee tuonne kirkonkylälle Maitokolomiolle ne vähät mitä nyt jää yli mitä ihte juojaa. Lehemiä me on yritetty jalostaa ja minusta me on onnistuttukki siinä aika hyvin ko ne tuottaa tällä hetkellä meille kuitenki kaiken sähkönki.

Tämä kylä on muutenki kovin aktiivinen. Täsä on meillä Finnspringi. Suomen suurin läheveen pakkaaja. Ja pakataan siellä kaikellaisia muitakin juomia. Ja siinä samassa pihassa on Leaderin patukkatehas, josa tehään myös näitä ötökkäpatukoita. Sielon työntekijöitä toista sataa.

Ja on täsä kylällä muitaki yritystoimintaa. On maalaria. On mehtäkoneen myyjiä. On raktoriurakoitsijoita ja kaikenmoista. Ja muutenki meillä täällä Toholammilla on kova meno nyt päälä. Vanhat yritykset laajentaa. Ja uusia tulee kokoajan niin paljoko kerkiää.

Ja semmonen meillä on nyt täällä että työntekijöitä me tarvittas tänne Lampille. Ja täälä Lampilla on hyvä kyllä olla ja tehä töitä. Ja me ei olla mitään paskan puhujia ko me puhutaan asiaa ko me puhutaan.

Ja nyt minä ootan täsä televisiolähetyksen alakua. Minun pitäs oikein lähettää terveisiä tälle meijjän ministerille, tälle Lintilälle näin televisiolähetyksesä. Meilon täälä semmoset linjat että me pystytään semmoneki täälä tekemään.

Jaha, no nyt sielä näkyyki TV-kamerat vilikkuvan.

No niin… Mika… MIKA… Kuulekko sinä nyt?

Tuuppas nyt tänne Lampille yheksäs päivä. Meillon semmonen tilaisuus että misä sinuaki vähän kärvennetään. Paat oikein kalenterihi ylös ja jos et osaa ihte niin käske Pirjon laittaa. Me siellä keskustellaan näistä asioista oikein niin kö miehet. Tuu jos uskallat.

Sen voi jo nyt etukäteen sanua, että sielä saattaa sunki korvat vähän punottaa. Me on nyt otettu Toholammilla semmonen malli, että me otetaan omat sytykkeet käyttöön.

Tämä tapaus on sitten tuola Toholammin kunnantalon kulttuurisalisa. Ja tulee sinne muitaki kö sinä. Kahellesajalle ensimmäiselle on istuinpenkki persee alle varmistettu. Loput saa mennä porstuaa. Sieltäki kyllä kuulee.

Aamusta alotellaan ja tarijolla meillä on kahavia ja teetä. Ja jotaki kastettavaaki löytyy. Ja sitten päivän päälle meillä on tapana kyllä syöjäkki täälä. Muuta eurolla nii saa mahan niin täyteen että nitisee.

No niin, tulukaapas nyt kuuntelemaan sinne kulttuurisaliin miten minä tuota ministeriä sitte höyhennä. Se voi olla, että ei tästä ihan nauramatta selevetä. Mutta sielä on vessat ihan vieresä ja nurkan takana on kyllä lisää tilaa. Mutta äkkiä pitää käyä, että tuota niin, niin palijo talaven kelit ettei tuu mitään tulehuksia.

Mutta ei muuta ko terve vain Mika. Nähäämpä sitte sielä kultturisalisa.

Kuva mustenee hetkeksi mutta palaa sitten takaisin… Ilpo jatkaa.

Huh, huh. No niin, saatiinhan se purkkiin. Kyllä se on mukava sitä Mikaa kyllä kö pääsee tuota höyhentää. Saateri se oli jo nuorena semmonen että se varas kaikki Lampin naisekki täältä, että minäki jouvuin Kannuksesta asti lähtiä hakee emännän.

MITÄ, vaimo Tiina huutaa äkäisesti väliin. Ilpo jatkaa saman tien…

Ei sillä justii aattelinki, että lähen kiittään että oikein mieluisen on saannu kyllä että seki on Lintilän ansiota pitkälti.