Toholammin lukio Keski-Pohjanmaan ykkönen

Asuminen/Kaikki uutiset

Yrittäjäryhmä ja liikunta tuovat lisäarvoa

Vuoden 2018 lopulla ilmestyneessä STT:n lukiovertailussa menestyi tänä vuonna Keski-Pohjanmaan lukioista parhaiten Toholammin lukio. Syksyn lukiovertailussa koulut jaettiin 1–50:n ja yli 50:n tutkinnonsuorittajan lukioihin.

STT:n lukionvertailussa ylioppilaskirjoitusten tuloksia verrattiin opiskelijoiden lähtötasoon. Syksyn vertailussa katsottiin koko vuoden ylioppilaskokeiden tuloksia ja verrattiin ylioppilastuloksia keskiarvoon, joka lukion aloittavilla opiskelijoilla oli ollut kolme vuotta aiemmin.

STT:n vertailussa keskipohjalaislukioiden järjestys oli seuraava:

1. Toholammin lukio, Toholampi 2. Perhon lukio, Perho 3. Karleby svenska gymnasium, Kokkola 4. Vetelin lukio, Veteli 5. Kokkolan suomalainen lukio, Kokkola 6. Kannuksen lukio, Kannus

  • Toholammin lukiossa on noin 100 opiskelijaa. Sen yksi merkittävistä vahvuuksista on yhtenäisyydessä. Oppilas kokee tunteen, että töitä tehdään yhdessä. Opettajat tukevat opiskelijaa hänen omien tavoitteidensa saavuttamisessa.
  • Toholammin lukio on liikunnallinen. Vapaatunneilla on mahdollisuus käyttää Lampin salin tiloja. Tämän lukuvuoden aikana lukiolle on muodostunut muun muassa lentopalloryhmä, jota tällä hetkellä vetää Markus Ranta-Nilkku. Lukiossa opiskelee myös Toholammin tulevaisuuden keihästoivo Eetu Peltokangas. Hänen tavoitteenaan tulevalle kaudelle on päästä mukaan ikäistensä EM-kisoihin Ruotsiin. Viime kesän SM-kisoissa hän nappasi ikäluokassaan pronssimitalin. Aikuisten keihästä mies on kiskaissut 64,65 ja oman sarjansa keihästä 69,85.
  • Toholammin lukiossa on yrittäjäryhmä viidettä vuotta. Sen toimitusjohtaja on Helmi Kulju. Ryhmä paneutuu yrittämisen saloihin. Se tutustuu yrittämiseen. Yrittäjäryhmä toimii yrityksen omaisesti ja työskentelee myös erilaisten yritysten tehtävissä. Yritysryhmä tekee lukuvuoden päätteeksi ulkomaanmatkan, jossa saadaan tuntumaa kansainvälistymiseen ja opitaan liikkumaan ja toimimaan ulkomailla.