Yrittäjät mukaan – Nettimarkkinointiin kannattaa panostaa

Tekniikka/Työelämä

Toholammin yrittäjät pitäisi saada nykyistä laajemmin innostumaan markkinoinnista internetissä. Ensimmäinen lähtökohta tässä voisi olla se, että laitettaisiin yrityksen tiedot netin ilmaisissa markkinointikanavissa kuntoon eli ajan tasalle, Petteri Seppälä sanoo.

Petterin Atk:n yrittäjä, Petteri Seppälä, lupaakin näyttää omalta koneeltaan seuraavissa yrittäjien kokoontumisissa, yrittäjäringin kokoontumisessa Sykäräisessä ja yrittäjien aamukahvitilaisuudessa kunnantalolla, kuinka hän on hoitanut asian omalta kohdaltaan. Petteri huomauttaa samaan hengenvetoon, ettei nyt ole kyse ollenkaan vaikeasta asiasta, mutta asiasta, mistä mitä todennäköisimmin on yrittäjälle itselleen hyötyä. Googlessa asioiden kuntoon saattaminen lähtee ihan vain yrityksen nimen, puhelinnumeron, osoitteen ja muiden yhteystietojen tarkastamisesta, että ne ovat oikein.

– Kun liikutaan tällä perustasolla, tämä kaikki on ilmaista. Google ei velota siitä mitään, Seppälä huomauttaa

Hän lupaa kertoa tilaisuuksissa myös omista kokemuksistaan nettimarkkinoinnissa. Ne ovat positiivisia.

Petteri Seppälä arvioi, että vain 10 – 20 prosentilla toholampilaisyrityksistä on jollakin lailla toimivat nettisivut.

Kun asiakas etsii palveluja Googlen kautta, se löytää yrityksen nykyistä paremmin, jos nettisivut ovat käytettävissä eli kyse on merkittävästä markkinointihyödystä.

Tiina Kivirannan vetämä Lestijokilaakso eläväksi -hanke on luvannut olla omalta osaltaan tässä työssä avuksi. Yhtenä ajatuksena on ollut järjestää työpajoja, joissa yrittäjät ottaisivat oman yrityksensä tiedot netissä hallintaansa.

Asiasta kiinnostuneiden kannattaa olla nyt aktiivisia. Kohtuullisen helposti saatavilla oleva näkyvyys- ja markkinointihyöty kannattaa ottaa käyttöön. Mennäänpä kuuntelemaan Petterin näkemyksiä asiasta seuraaviin yrittäjätapaamisiin. Niissä nousevat esille Fonectan, Googlen, Facebookin ja jopa YTJ:n ilmainen hyödyntäminen markkinoinnissa yrittäjän näkökulmasta.

Seuraava yrittäjäringin kokoontuminen on 16.1. klo 18 Ari Pöntiön luona Sykäräisessä. Tiina Kiviranta, Ari Pöntiö ja Petteri Seppälä toivottavat kaikki asiasta kiinnostuneet yrittäjät tervetulleiksi kokoontumiseen. Aamukahveista ilmoittelee yritysneuvoja Mari-Liisa Haka sähköpostitse yrittäjille suoraan.

Petteri Seppälä lupaa kertoa seuraavissa yrittäjätapaamisissa esimerkein ja ”arkikielellä” muun muassa siitä, kuinka yrittäjä voi hyödyntää Googlea ja minkälaisia kokemuksia hänelle on ollut omasta nettimarkkinoinnistaan.